Medicijnen tegen de ziekte van Lyme

Wanneer bij u de ziekte van Lyme is geconstateerd zal de arts u een medicijn voorschrijven tegen de Borrelia bacterie. De recepten zijn op recept verkrijgbaar en kunt u afhalen bij een apotheek.

Bekende medicijnen tegen de ziekte van Lyme zijn Doxycycline en Amoxicilline. Hieronder kort wat het medicijn doet en waarvoor het medicijn nog meer wordt gebruikt. Let op dat u voor gebruik van een medicijn altijd eerst de bijsluiter leest.

Doxycycline tegen de ziekte van Lyme

doxycycline medicijnDoxycycline is een antibiotica die behoort tot de Tetracycline groep. Deze medicijnen gaan bacteriële infecties tegen en wordt onder andere voor de ziekte van Lyme voorgeschreven. De werkzame stof in Doxycycline is doxycycline.

Doxycycline remt de groei van bacteriën en bestrijdt daarmee de bacteriële infectie. Het remt de aanmaak van eiwitten van de bacterie, waardoor de bacteriën zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en sterven. Doxycycline wordt voorgeschreven aan kinderen vanaf 8 jaar en aan volwassenen. Het middel kan bij kinderen jonger dan 8 jaar leiden tot onvolgroeide tanden en kan doxycycline de botten van kinderen aantasten.

Doxycycline wordt ook voorgeschreven bij infectie van de luchtwegen ( voorbeelden zijn longontsteking, acute bronchitis, middenoorontsteking, bijholteontsteking en keelontsteking ), blaasontsteking, huidinfecties ( voorbeelden zijn acne en rosacea ), infecties van het maag- darmkanaal' geslachtsziekten ( voorbeelden zijn chlamydia, gonorroe en syfilis ) en malaria. Voor meer informatie kunt u terecht op dokteronline, waar het mogelijk is om de medicijnen online te bestellen met recept.

Amoxicilline tegen de ziekte van Lyme

medicijnAmoxicilline werkt 6 tot 8 uur en is een penicilline antibioticum, dat helpt tegen bacteriële infecties. Amoxicilline is op recept verkrijgbaar als capsule. Amoxicilline wordt met name voorgeschreven bij luchtweginfecties, blaasontsteking, darmvliesontsteking, chlamydia, longontsteking, hersenvliesontsteking en de ziekte van Lyme.

Amoxicilline verspreidt zich via het bloed in het weefsel en doodt verschillende soorten bacteriën. De klachten zullen na enkele dagen minder worden en wordt ook veel ingezet als voorzorgsmaatregel om infecties te voorkomen. Veelal wordt dit voor de ingreep ingezet bij patiënten met een verhoogde kans op infecties.

Sommige bacteriën kunnen de werking van Amoxicilline tegengaan, waardoor amoxicilline vaak wordt gecombineerd met Chavulaanzuur. Het zuur zorgt ervoor dat de Amoxicilline niet wordt afgebroken door de bacteriën en daardoor zijn functie niet verliest. Een combinatie van Chavulaanzuur en Amoxicilline zorgt voor een effectieve werking bij bacteriële infecties.

Voor meer informatie over Amoxicilline kunt u terecht op bijvoorbeeld dokteronline. Hier is het mogelijk de medicijnen online te bestellen met recept bij dokter online.

Bestel medicijnen